Meistä

”- Mmm! Perskutti Jamppa. Tää on ihan törkeen gutaa sumppia. Kyl me yleensä Villen kans juodaan ihan halvinta pikakahvia, mut tää kaveri tykittää jotain ihme gurmee settiä. Mitä tää maku täss on?
- Ei sun tarvii avautuu tost sumpista. Mä sen ostin ja tiedän et se on hyvää. Kun Pirkko käy kaupassa se ostaa kuraa. Mä haluun makua”

- kuultu Losissa 94

Tarinamme

Vaikka kahvin laatu on meille kaikki kaikessa niin yritämme olla tekemättä siitä liian vakavaa. Suomen kulttuurissa kahvi on usein liitetty mielikuvaan tauosta ja niin sen kuuluu olla jatkossakin. Kahvihetkeen liittyy aina paljon muutakin kuin juoman laatu. Nämä muut tekijät ovat kuitenkin sekä moniulotteisia että subjektiivisiä, joten emme nyt aio keskustella niistä vaan keskitymme kertomaan Torren kahvi-ideologiasta.

Torrella on kaksi elintärkeää kumppania, kahvinjuojat ja kahvintuottajat. Mitä pitkäjänteisempiä kumppanuudet ovat, sitä paremmat edellytykset on yhdessä päästä vaikuttamaan kahvin laatuun. Entä miten saadaan tuottajan työ näkymään suomalaisille kahvinjuojille? Tarvitaan osaavia paahtajia ja baristoja, jotta tuottajan työ pääsee oikeuksiinsa. Torrella on oma baristakoulutusohjelma jolla pyritään jatkamaan sitä työtä minkä viljelijä ja paahtaja ovat aloittaneet, ja saamaan hymyn suomalaisten kasvoille.

Kestävä kehitys on nykypäivänä kaikkien huulella. Meille kestävä kehitys ei ole pelkästään ympäristö- tai fair trade kysymys. Kyse on siitä että tuottajat pyrkivät mahdollisimman korkeaan laatuun ja että he saavat reilun hinnan hyvästä työstä. Toivomme että tämä motivoisi tuottajia panostamaan entistä enemmän kahvien laatuun, ja että tulevaisuudessa yhä useampi tuottaja saavuttaisi korkeamman elintason laatukahvien avulla. Tämä on mielestämme tärkein tuki minkä voimme kestävän kehityksen nimissä antaa kehittyville maille. Vaikka emme pysty olemaan fyysisesti läsnä jokaisessa transaktiossa, vaadimme täyttä läpinäkyvyyttä kaikessa rahaliikenteessä.

Torren private label kahveissa on kolme laatustandardia:

  • Maksetaan premium hinnan (fair trade + 20 %)
  • Kahvin pisteet on oltava 80 + (SCAA).
  • Kahvi kulkee mahdollisimman suoraan tuottajalta paahtimoon ja kahvien hinnoittelu on mahdollisimman läpinäkyvää.


Olemme ylpeitä siitä että tuottajaa luukuunottamatta koko prosessimme omistuksineen toimii Suomen maaperällä. Vuodesta 2009 olemme yrittäneet muuttaa kahvinjuomisen sitkeää bulkkikultturia Suomessa. Pitkiä päiviä ollaan tehty, hauskaa on ollut, mutta suurin urakka on vielä edessä. Muutama taukosumppi tulee vielä tarpeen.


Jens Hampf
perustaja