Kahvit

La Torrefazione on kolmannen kahviaallon kahvilaketju; tuntemalla kahvin koko tuotantokaaren pystymme takaamaan tarjoamamme kahvin laadun ja maun. Kaikki baristamme ovat suorittaneet baristakoulutuksen, he tuntevat kahvien tarinat ja ovat sitoutuneita valmistamaan kahvia hartaasti ja kunnioittavasti. Hyvän kahvin valmistus on vaativaa käsityötä ja siksi jokainen vaihe pavusta kuppiin ovat meille tärkeitä.

Toimimme kahvin hankinnassa yhteistyössä Kaffa Roasteryn kanssa. Metsästetään yhdessä kiinnostavia kahveja ymppäri maailmaa ja pyrimme hankkimaan ne suoraan viljelijältä. Uusia kahveja tulee pari kertaa vuodessa jotta pavut pysyisivät tuoreena. La Torrefazionen brändin alla olevat kahvit eivät löydy mistä muualta kuin omista kahviloistamme.
EL RETIRO

Uusin kahvimme, EL RETIRO, löytyi kahvimatkalla Kolumbiaan.  Kahvi on hankittu suoraan viljelijältä nimeltään Edilberto Girón Gómez. Hänen tilansa sijaitsee Huilan alueella, jossa pavut poimitaan käsin vuorimaastossa. Kahvi on pesun jälkeen kuivatettu auringon alla. Pehmeästä mausta saattaa löytää vivahteita appelsiinistä ja karamellista. Kahvi on paahdettu keskitummaksi. El Retiroa saa meiltä sekä espressona, että suodatinkahvina. Halutessa kahvia voi ostaa myös kotiin 200 g pusseissa (9,50€).


Kaffa Roastery

La Torrefazione toimii läheisessä yhteistyössä Kaffa Roasteryn kanssa. Hampfin veljekset päättivät vuonna 2009 että Svante keskittyy perustamaansa paahtimoon ja Jens ryhtyy kahvilayrittäjäksi. Vaikka veri on kahvia sakeampaa niin jotkut asiat ovat silti hyvä pitää erillään. Kahvilan ja paahtimon pyörittäminen vaatii keskenään erilaista osaamista. Yhteistyö on kuitenkin päivittäistä; kahvia ostetaan yhdessä, mietitään paahtoprofiileja ja järjestetään yhteiskoulutuksia.

www.kaffaroastery.fi