Kahvit

La Torrefazione on kolmannen kahviaallon kahvilaketju; tuntemalla kahvin koko tuotantokaaren pystymme takaamaan tarjoamamme kahvin laadun ja maun. Kaikki baristamme ovat suorittaneet baristakoulutuksen, he tuntevat kahvien tarinat ja ovat sitoutuneita valmistamaan kahvia hartaasti ja kunnioittavasti. Hyvän kahvin valmistus on vaativaa käsityötä ja siksi jokainen vaihe pavusta kuppiin ovat meille tärkeitä.

Toimimme kahvin hankinnassa yhteistyössä Kaffa Roasteryn kanssa. Metsästetään yhdessä kiinnostavia kahveja ymppäri maailmaa ja pyrimme hankkimaan ne suoraan viljelijältä. Uusia kahveja tulee pari kertaa vuodessa jotta pavut pysyisivät tuoreena. La Torrefazionen brändin alla olevat kahvit eivät löydy mistä muualta kuin omista kahviloistamme.GREATER KUDU

La Torrefazionen uusin kahvi on Kongosta tuleva Greater Kudu. Kahvin on viljellyt paikallisen Rebuild Women's Hope -järjestön jäsenet. Järjestö pyrkii parantamaan naisten tasa-arvoa ja taloudellisia mahdollisuuksia yrittäjyyden avulla. Järjestö omistaa kahvin prosessointiasemia, joilla kaikki kahvit prosessoidaan. Jäseniä koulutetaan viljelemään kahvia paremmin, jolloin myös siitä saatava hinta on korkeampi. 

Kahvi viljellään saarella, joka nousee 1800-2000 metriä merenpinnan yläpuolelle. Saari sijaitsee Kongon ja Ruandan rajalla. Kahvimarjat on poimittu vasta kypsänä, joka takaa kahvin luontaisen makeuden. Kahvi on pesty poiminnan jälkeen, joka tuo makuun kirkkautta. Kahvi on paahdettu keskivaaleaksi ja maussa löytyy omenaa ja luumua. Suutuntuma on mehumainen ja jälkimaku on hurmaava. 


Kaffa Roastery

La Torrefazione toimii läheisessä yhteistyössä Kaffa Roasteryn kanssa. Hampfin veljekset päättivät vuonna 2009 että Svante keskittyy perustamaansa paahtimoon ja Jens ryhtyy kahvilayrittäjäksi. Vaikka veri on kahvia sakeampaa niin jotkut asiat ovat silti hyvä pitää erillään. Kahvilan ja paahtimon pyörittäminen vaatii keskenään erilaista osaamista. Yhteistyö on kuitenkin päivittäistä; kahvia ostetaan yhdessä, mietitään paahtoprofiileja ja järjestetään yhteiskoulutuksia.

www.kaffaroastery.fi